·

Commemoració dels 30 anys GGE

·

Visita Tècnica a la Fàbrica Noel

·

Jornada de Mercats Febrer 2017

A+ R A-

Gas Natural i Endesa no opten al contracte elèctric municipal

Endesa i Gas Natural no han presentat ofertes al concurs per a la contractació del subministrament d'energia elèctrica de l'Ajuntament de Barcelona. El Periódico de Catalunya va informar ahir en la seva edició digital que les dues grans companyies han quedat fora d'aquest contracte de dos anys de durada (amb un pressupost de licitació de 65.260.166,12 euros, amb el 21% d'IVA inclòs).

Fonts municipals van confirmar aquesta informació i van assenyalar que aquestes empreses han decidit no presentar-se perquè el contracte estableix unes obligacions contra la pobresa energètica. Gas Natural i Endesa han presentat recurs davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que depèn de la Generalitat. Fonts d'Endesa, la companyia titular fins ara d'aquest contracte, i de Gas Natural van assegurar ahir que no s'han presentat al concurs perquè desconeixen les obligacions concretes d'aquesta clàusula, que l'Ajuntament no les ha precisades. Sostenen que optar al concurs en aquestes condicions equivaldria a firmar un compromís a cegues.

Al concurs sí que s'han presentat una sèrie de petites i mitjanes empreses del sector no regulat per optar als tres lots de contractes que l'Ajuntament ha posat en joc.

El contracte és per a dos anys i el termini per presentar les ofertes es va acabar el dia 6. La curta durada del contracte s'explica per l'aspiració del govern que dirigeix Ada Colau de crear una empresa energètica de titularitat municipal, o almenys establir-ne les bases, abans que s'acabi l'actual mandat la primavera del 2019.

Encara que la data prevista per a l'obertura de pliques és divendres que ve, ja se sap que empreses com Nexus, Som Energia, Factorenergia, Aura, etcètera, seran a la subhasta. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va trigar menys d'una hora des de la publicació de la notícia a tuitejar la informació d'El Periódico, que va acompanyar d'un comentari: "Ho vam dir: cal complir la llei. Barcelona no vol treballar amb elèctriques que no assumeixin clàusules".

Tampoc no es va fer esperar el tuit del regidor encarregat dels processos de municipalització empresos per l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, que va comentar: "Perquè no hi ha ningú imprescindible, però sí prescindibles, Barcelona només treballarà amb qui compleixi la 24/2015", amb referència a la llei catalana que estableix a les elèctriques unes obligacions en la lluita contra la pobresa energètica.

 


Font: La Vanguardia

Contacta

Carrer Santa Eulàlia 5-7-9, 3ª planta

08012 BARCELONA

Telèfon 93 013 02 33

gge@gge.cat

www.gge.cat

Entrada

Recorda`m

       

On som